I maj måned har det været skiftedag i Danske Kirkedage. Lokalkomiteen har ansat Connie Ejskær Braüner og Erling Birkbak som nye projektledere, og Simon Kangas Larsen er nyvalgt formand for landskomiteen.

”Jeg ser virkelig frem mod Kirkernes Folkemøde i Silkeborg i 2025 og er overbevist om, at det nye hold kan løfte opgaven, så det bliver en succes. Himmelske Dage – Kirkernes Folkemøde skal være et mødested for de danske kirker, hvor vi samles om tidens udfordringer, inspirerer hinanden og går sammen i fælles bøn. Jeg håber, at hele det danske kirkeliv vil bakke op og hjælpe med at gøre kirkedagene uforglemmelige i det jyske søhøjland,” udtaler Danske Kirkers Råds generalsekretær, Emil Saggau.

“Himmelske Dage – Kirkernes Folkemøde skal være et mødested for de danske kirker, hvor vi samles om tidens udfordringer, inspirerer hinanden og går sammen i fælles bøn. Jeg håber, at hele det danske kirkeliv vil bakke op og hjælpe med at gøre kirkedagene uforglemmelige i det jyske søhøjland”
– Emil Saggau, generalsekretær i Danske Kirkers Råd

Formanden for lokalkomiteen for Danske Kirkedage, Jacob Duevang Krogh Rasmussen, tilføjer: “Jeg er rigtig glad for at få Connie Ejskær Braüner og Erling Birkbak med i teamet omkring Himmelske Dage – Kirkernes Folkemøde 2025. De bringer hver især nogle stærke kompetencer med sig og komplimenterer derfor hinanden rigtig godt. Vi stiller med et stærkt hold, og det bliver rigtig godt.”

Ny formand for landskomiteen

Den nye landskomites formand er Simon Kangas Larsen, der i dag er præst i Langenæskirken i Aarhus. Tidligere har han bl.a. været præst ved Den Danske Kirke i Toronto og Ellevang i Aarhus, journalist på DRs tro-redaktion, udviklingschef i KFUMs sociale arbejde og direktør for Danmarks Kirkelige Mediecenter. Senest var han projektmedarbejder på Himmelske Dage – Kirkernes Folkemøde i Silkeborg.

Simon Kangas udtaler: ”Jeg ser frem til Himmelske Dage i Silkeborg, fordi der er lagt op til et kirkernes folkemøde i ordets egentlige forstand! Byen er en god ramme for den store begivenhed, og både frivillige, udvalg, organisationer og kirker vil være med til at fylde rammerne med inspirerende indhold.”

Nyt lokalteam

Erling Birkbak er ansat som den nye koordinerede projektleder. Han er 68 år gammel og beskriver sig selv som en ”Moden projektleder, men fortsat med mod på dagen i morgen”. Erling har de sidste 25 år arbejdet med projektledelse både i sit arbejdsliv og sin fritid. Arbejdsmæssigt har Erling primært fokuseret på strategiske administrative/udviklingsprojekter. Fritidsmæssigt har han været med til at organisere adskillige større opgaver omkring nationale og internationale arrangementer og jamborees. Birkbak har stor erfaring med at arbejde med frivillige på tværs af kulturer m.m. Han er oprindelig rundet af revisorbranchen og har gennem mange år arbejdet som revisor i Silkeborg.

Connie Ejskær Braüner, den nye kreative projektleder, er 34 år og bor med sin mand og datter i Funder vest for Silkeborg. Hun er uddannet bachelor i statskundskab og kandidat i retorik fra Aarhus Universitet. De sidste syv år har Braüner arbejdet som udviklingskonsulent i KFUM og KFUK – en organisation, som hun har været medlem af hele sit liv.

”Jeg er så heldig, at jeg sammen med Erling, lokalkomitéen og de mange fantastiske frivillige skal være med til at skabe et uforglemmeligt Himmelske Dage – Kirkernes Folkemøde 2025,” skriver Connie og fortsætter: ”Jeg er utrolig taknemmelig for, at jeg har fået muligheden for at være med til at skabe et folkeligt, gennemført og inspirerende Himmelske Dage i skønne Silkeborg. Et folkemøde, som giver energi, vækker nysgerrighed, skaber begejstring, løfter blikket og viser en lille bid af alt det unikke og fantastiske, som trosfællesskaber kan.” 

“Jeg er utrolig taknemmelig for, at jeg har fået muligheden for at være med til at skabe et folkeligt, gennemført og inspirerende Himmelske Dage i skønne Silkeborg. Et folkemøde, som giver energi, vækker nysgerrighed, skaber begejstring, løfter blikket og viser en lille bid af alt det unikke og fantastiske, som trosfællesskaber kan”
-Connie Ejskær Braüner, kreativ projektleder

Categories:

Comments are closed