Klimagudstjeneste

Danske Kirkers Råd inviterer i samarbejde med Det Mellemkirkelige Råd, Folkekirkens Nødhjælp og Haderslev Domsogn til klimagudstjeneste med forbøn for COP29

Fælles håb - Fælles handling

Som optakt til det internationale klimatopmøde COP29 inviterer et bredt kirkeligt fællesskab til en fælleskirkelig klimagudstjeneste og efterfølgende suppe i Haderslev Domkirke den 10. november 2024 kl. 16.00.

Fra den 11. november samles verdens ledere i Baku, Azerbaijan, for at drøfte og finde løsninger på globale klimaforandringer under det internationale klimatopmøde COP29. I den anledning har danske kirker valgt at afholde en klimagudstjeneste den 10. november i Haderslev som en kirkelig optakt til topmødet og for at samles i bøn for vores fælles klode. Repræsentanter fra forskellige kirker og kirkesamfund vil deltage i gudstjenesten, og prædikant er biskop Marianne Christiansen.

Samtidig vil der være mulighed for at samle ind til fordel for Folkekirkens Nødhjælp som hjælper med klimatilpasning og nødhjælp i lande hvor klimaforandringerne rammer allerhårdest.

Klimagudstjenesten er arrangeret i et samarbejde mellem Haderslev Domsogn, Folkekirkens Nødhjælp, Danske Kirkers Råd og Folkekirkens Mellemkirkelige Råd.


Program

15.30 Haderslev Domkirke slår dørene op

16.00 Gudstjeneste "Fælles håb - Fælles handling"

17.00 Suppe

17.30 "Tupo pamoja" - sammen for en grøn fremtid. Oplæg om COP29 og nødvendigheden af at det globale nord og det globale syd står sammen ved Folkekirkens Nødhjælp

18.00 Tak for i dag

Categories:

Comments are closed